The Anti-Patiks es el grupo más irreverente y gamberro de la escena punk rock catalana y su vuelta a los escenarios, con el nuevo disco Mai més res, es una buena excusa para entrevistar a Ori y Marc y que nos cuenten cómo viven ellos este retorno.
’Català’
Bones! Moltes gràcies per acceptar l’entrevista, com esteu?
Marc: Moltes gràcies a tu, de vegades costa que els mitjans s’interessin i et facin entrevistes i promoció. Bé, aquí acabant petits detalls del concert del divendres 13, tenim complicat fer assajos, anem una mica de cul, amb els treballs…
Sí, és complicat compaginar feina i música, però el disc que heu tret m’agrada molt, ja l’he sentit diverses vegades.
Marc: Sí? T’ha agradat? Bé, bé gràcies, això és bo.
Com és que vau parar de tocar i més quan vau treure un EP tan bo com Només el punk em fa feliç, que va tenir força repercussió?
Marc: Direm que els motius exactes són desconeguts, hi va haver un moment que vam dir que vam arribar fins aquí i ja està.
Us vau saturar una mica?
Ori: La fama ens va matar… (rialles)
Marc: Potser una mica de saturació, una mica que estem en moments de la vida de cadascú que, per motius diferents, no eren compatibles amb el grup i vam dir, parem i fem un bon comiat a Razzmatazz amb tots els luxes.
Ori: Una mica de saturació potser, també desgana, massa bolos de festa major, projectes paral·lels que teníem tots… El que passa és que pares i, en res, el temps volant.
Cinc anys, no?
Ori: Sí, gairebé cinc anys, i això que quan vam treure el recopilatori volíem fer alguna cosa per presentar-lo, un bolo, però va aparèixer la pandèmia i res.
I ara, què us ha motivat per tornar a l’escena?
Marc: Doncs ja començàvem a tenir el gusanillo, amb el recopilatori que no vam poder estrenar, que teníem el desè aniversari com a grup i també, un parell de temes mig preparats. Així que vam quedar i ens vam dir, ens posem en marxa, o què? Però si ens posem, ens posem de debò, amb disc i alguns concerts, i així va ser, més o menys.
Ori: També, gràcies a la pandèmia, ho vam veure tot amb més perspectiva, ens vam dir, vam aprofitar i vam fer més temes i vam fer un disc. Aquesta era la teoria, perquè al final no vam fer res i vam començar quan es va acabar (rialles).
I qui s’encarrega de les lletres, la composició…?
Ori: Si algú té una idea ja força avançada, doncs entre tots l’intentem millorar. Hi ha temes que han arribat més fets, però d’altres els hem fet entre tots, per sort tots tenim força experiència també amb altres bandes i va ràpid. També l’espina que se m’ha quedat una mica clavada és que, si haguéssim tingut més temps, haguéssim fet més temes, però el temps es tirava a sobre i havíem de posar una data sí o sí, i no podíem allargar-ho més.
Marc: I, com sempre, presses d’última hora.
Però el que és bo és que veig que seguiu igual, irreverents, ficant canya al pop català, a Enderrock…
Ori: Home, aquest temps ha donat per pensar. (rialles) Portes una samarreta de Poison Idea?
Sí, em molen molt…
Ori: Jo tinc per aquí un disc seu, nosaltres tenim influències de Poison Idea, Discharge…
Bé, més de NOFX o Rancid, no?
Ori: Sí, de fet, quan vam començar, vam dir que havíem de fer un grup així tipus Rancid, amb cançons ràpides però melòdiques, de mig temps. Una cosa així, en català, no hi ha res, i ens vam llençar. NOFX, Bad Religion, una mica de Toy Dolls, depèn de qui faci la cançó, al final agafes coses de tot el que escoltes.
Al nou disc teniu la de “Pol·lució”, que és canyera…
Ori: Sí, el que et deia, aquesta és tipus punk/crust canyer que també ens agrada, a mi m’agrada molt aquest estil, però no per tenir un grup d’aquest estil només, perquè no sé, se’m fa molt dur (rialles).
Al nou disc, hi ha una cançó anomenada “Enderrock” on poseu a parir molts grups de pop-rock català, però em sorprèn trobar allà al mig Crim, grup punk que a mi m’agrada i… no sé, jo no els ficaria al mateix sac, no?
Ori: Això va ser idea de Marc (rialles).
Marc: Vols la versió oficial per als mitjans o la veritat? (rialles) No, la veritat, ens portem molt bé, hem tocats molt junts i ens coneixem des de fa molts anys i estem sempre amb les conyes, un dia són ells, un altre nosaltres i ara els ha tocat a ells (rialles).
Ori: Són picades d’ullet per prendre’ls els pèl…
Marc: Sí, però mola perquè hi ha gent que s’ho creu de veritat, creuen que no els suportem (rialles).
I al cartell del concert surt com si Enderrock fos un patrocinador (rialles)…
Ori: No n’han dit res, no? (rialles) No sé si es pot fer això que hem fet (rialles).
Marc: Jo els vaig escriure per fer promoció del disc i no han contestat, no ho sé, potser no els ha arribat o no ho han vist. (rialles)
Jo vaig fer una cerca ràpida al seu llov web i sortiu en un parell de petits articles amb l’EP de Només el punk em fa feliç…
Marc: De fet, ens van nominar com a millor videoclip per aquesta cançó i ens van convidar a la Gala Enderrock del 2016 i diguem que, no van quedar gaire contents amb nosaltres a la gala…
Ori: A veure, cal dir-ho tot. El videoclip es va fer per entrar en el rotllo aquest i va funcionar, no sé si per la vestimenta del videoclip, però la qüestió és que vam entrar i ens van nominar. I vam dir, què fem, anem o no anem? Doncs ja que hem arribat fins aquí, anem.
Home, ja que havieu arribat doncs aneu, és clar…
Ori: I què va passar, que hi havia barra lliure i ens anàvem trobant personatges del panorama català (rialles). Però bé, hi ha anècdotes…
Explica, explica… (rialles)
Ori: Doncs el cantant de La Pegatina em va empènyer.
Ah, si? I això?
Ori: Bé, jo anava una mica amb el puntet i li vaig dir: «La Pegatina tortura i assassina!» (rialles), i no s’ho va prendre bé, total era una broma. El problema és que tots aquests grups es creuen intocables, no accepten una crítica. No ho sé, si ets un grup conegut que fas una música que no et creus ni tu, perquè ells de rumbers tenen el que jo de sardanista. Estan fent aquesta música per guanyar diners, que no són ni el Peret ni els gitanos de Perpinyà.
Marc: El problema és que tot està molt endolcit.
Ori: Si algú et fa una broma, doncs l’acceptes, igual que si ens les fan de nosaltres, les acceptem.
I l’escena punk catalana, com la veieu? Perquè ara hi ha molts grups que canten en català.
Marc: Realment, ara hi ha molt de moviment, hi ha moltes coses interessants que s’estan fent, però de vegades l’única cosa que trobo que falta és més públic. Perquè és una cosa que ha passat sempre, sí que hi ha gent que va als concerts, però depèn del dia.
Ori: Tampoc no hi ha gaire promoció, la fem tota gairebé nosaltres mateixos, les promotores són petites, tot és molt familiar i arriba on arriba. Però és veritat, d’un temps ençà s’ha notat un augment del punk o hardcore cantat en català, perquè es va trencar el tabú quell que diu que cantar en català era més fi, i van sortir grups. Estan els propis Crim, nosaltres i molts més. De fet, no hem inventat res, ja hi havia grups abans, potser més encasellats en el moviment independentista…
Marc: Eren grups més polítics
Ori: Sí, estaven Revolta 21, Inadaptats, Opció K95 i més, però grups que no fossin tan polítics, que parlessin del dia a dia, no n’hi havia i ara fins a grups que mai haguessis imaginat que farien cançons en català, ho estan fent, fins i tot per cada tres que fan en castellà, en fan una en català.
Potser hauríem de muntar una Enderrock però de punk i hardcore que fessin promoció d’aquests estils. (rialles)
Marc: Una Enderrock de veritat, no? Perquè això de rock no en té res.
Ori: La paraula «rock» en aquesta revista ja no té sentit.
Bé, igual que l’actual Canet Rock, què té de rock?
Ori: La paraula «rock» ha perdut el sentit i jo estic molt a favor del veritable rock, però Enderrock, Canet Rock no són rock. Jo he mamat des de petit el rock gràcies als meus pares i això no ho és.
Canviant de tema. Miquel Àngel, que tal està? És viu? (rialles)
Marc: Doncs vindrà al concert, sí, sí…
No pot ser, però no serà el mateix cuscús suposo?
Marc: Sí, és el mateix.
No pot ser…
Ori: Sí, va néixer el 2015, crec.
Marc: Sí, l’any 2015, ara a l’octubre farà set anys i és el mateix cuscús fossilitzat amb les forquilles i tot, ha anat perdent el seu material biològic, però encara hi és.
Ori: Han nascut coses noves.
Sí, hi ha d’haver vida pròpia (rialles).
Ori: Mola, perquè mai ningú ens havia preguntat pel tema (rialles).
Marc: Sí, és veritat, mola, mola (rialles).
Ori: Però una cosa, poca broma que això va portar problemes, hi havia al principi una de bestioles i mosques i de tot (rialles).
Marc: Jo, l’únic que sé és que el de Toy Dolls té una foto amb ell, el Juantxo Skalari, el de Bad Religion i més tenen foto amb ell (rialles).
Què fort (rialles)…
Ori: Ho teníem al principi al local on assajàvem en una finestra que tancaves i es quedava fora, però el del local ens va dir: «Això què és?» (rialles).
Marc: Bé, expliquem bé la història de Miquel Àngel. El 2015, vam fer una gira per França i la primera nit vam tocar a Besiers, en un centre social okupat o una cosa així, i els vam dir que com nosaltres encara teníem molt recorregut per fer, tocaríem i seguiríem la ruta. La gent d’allà, super maca, ens va dir que no patíssim que ens donarien menjar pel camí, i va venir una noia amb una olla plena de cuscús. Nosaltres no sabíem què fer i vam pensar bé, això a la que estiguem en ruta, ho llençem per la finestra de la furgoneta (rialles).
Ori: Però alguns van sopar de l’olla, portava xai o no sé què, jo no vaig menjar.
Marc: Jo tampoc ho vaig tastar (rialles).
Ori: Però vam dir això, o salta per la finestra o es queda aquí amb nosaltres per sempre… i es va quedar.
Però, on el guardàveu?
Marc: Va estar a casa del baixista, a casa meva, ha donat moltes voltes.
Ori: Ha viatjat molt, té un perfil de Facebook i tot, fins i tot etiquetem la noia que ens ho va donar, encara que no sabem si s’ha assabentat de tot això (rialles).
És difícil explicar tot això (rialles). I seguireu amb la tradició de trencar CD’s de pop als concerts?
Marc: Sí, sí, l’Espatagó és una tradició que cal fer i fomentar, és alliberadora i és una critica a la indústria musical catalana, i ho seguirem fent.
I de concerts, a banda del de presentació el divendres 13 i el Barna’n’Roll, teniu alguna cosa més tancada?
Marc: Sí, farem pocs concerts aquest any i no sé si el que ve farem alguna cosa, en tenim un a Terrassa, un festival molt proper al setembre, alguna festa major a Girona i intentarem fer un concert mínim per província.
I aquesta vegada, és temporal o torneu per quedar-vos?
Ori: Hem d’acabar de parlar-ho, però en principi és temporal, aquest ritme ja no l’aguantem (rialles). Agraïm també molt els emails que ens envien per tocar a diversos llocs, però no podem, encara que sempre ens ha agradat tocar per tot arreu, ara farem -de moment- els que tenim.
Marc: Sí, tenim uns sis concerts programats i l’any que ve ja veurem, així que la gent ha de venir a veure’ns com si fos la darrera vegada que toquem perquè podria ser veritat (rialles).
Ori: És que és així, mai no saps quin serà l’últim dia de la teva vida, saps? (moltes rialles)
I això de les cerveses d’Anti-Patiks Com és això?
Marc: Això és un col·lega que venia molt als nostres concerts que va començar a fer cervesa artesanal i li va posar el nom (The Anti-Patiks Cervesa Artesana), ens va preguntar i li vam dir que sí, mentre ens portés birra (rialles) i ara en té més tipus, una de Batec, una altra de Codi Neuròtic…
Ori: La Stroh BarleyWine, que era una banda on tocàvem jo i ell. N’ha fet diverses i estan bones i no tenen res a envejar a altres cerveses artesanals conegudes.
Res més a afegir, alguna cosa que vulgueu comentar per acabar?
Marc: Doncs que gràcies per l’interès i una mica que es demostri que hi ha escena i que hi hagi una comunitat, que es promocionin les coses i es doni suport, cal seguir.
Ori: I que vinguin als bolos, que vinguin que estem encantats de saludar tothom i ve de gust retrobar-te amb tothom després de la pausa, la pandèmia i totes aquestes històries.
La gent en té ganes després de la pandèmia, hi ha saturació de concerts. Però millor que sobre que falti.
Ori: Ah, una cosa volia dir, que hem fet CD’s perquè no hem pogut fer vinils per culpa de la guerra d’Ucraïna. (riu) El Putin no ens ha ajudat, el vinil està venint, però hi ha molt retard. La fàbrica de vinils és a Mariúpol (rialles) i està tot parat.
Marc: Jo crec que de cara al setembre arribarà el vinil i farem també presentació, tot això editat per Tropical Riot Records, sempre recolzant el punk rock.
Doncs moltes gràcies per tot!
’Español’
¡Buenas! Muchas gracias por aceptar la entrevista, ¿cómo estáis?
Marc: Muchas gracias a ti, a veces cuesta que medios se interesen y te hagan entrevistas y promoción. Bien, aquí acabando pequeños detalles del concierto del viernes 13, tenemos complicado hacer ensayos, vamos un poco de culo, con los curros…
Sí, es complicado compaginar curro y música, pero el disco que habéis sacado me gusta mucho, ya lo he escuchado varias veces.
Marc: ¿Sí? ¿Te ha gustado? Bien, bien gracias, eso es bueno.
¿Cómo es que parasteis de tocar y más cuando sacasteis el buen EP Nomes el punk em fa feliç, que tuvo bastante repercusión?
Marc: Decimos que los motivos exactos son desconocidos, hubo un momento que dijimos llegamos hasta aquí y ya está.
¿Os saturasteis un poco?
Ori: La fama nos mató… (risas)
Marc: Puede, un poco de saturación, un poco que estamos en momentos de la vida de cada uno que por motivos diferentes no eran compatibles con el grupo y dijimos, paramos y hacemos una buena despedida en Razzmatazz por todo lo alto.
Ori: Un poco de saturación pude ser, también desgana, demasiados bolos de fiesta mayor, también proyectos paralelos que teníamos todos… Lo que pasa es que paras y en nada pasa el tiempo volando.
Cinco años, ¿no?
Ori: Sí, casi cinco años, y eso que cuando sacamos el recopilatorio queríamos hacer algo para presentarlo, un bolo, pero apareció la pandemia y nada.
Y ahora, ¿qué os ha motivado para volver a escena?
Marc: Pues ya empezábamos a tener el gusanillo, con el recopilatorio que no pudimos estrenar, que teníamos el décimo aniversario del grupo por ahí y también teníamos un par de temas medio preparados, quedamos y nos dijimos, vamos a ponernos en marcha, ¿o qué? Pero si nos ponemos, nos ponemos de verdad, con disco y algunos conciertos, y así fue, más o menos.
Ori: También, gracias a la pandemia, lo vimos todo con más perspectiva, nos dijimos, aprovechamos y hacemos más temas y creamos un disco, esa era la teoría, porque al final no hicimos nada y empezamos cuando se acabó (risas).
¿Y quién se encarga de las letras, la composición…?
Ori: Si alguien tiene una idea ya bastante completa, pues entre todos lo intentamos mejorar, hay temas que han llegado más hechos, pero otros los hemos hecho entre todos, por suerte todos tenemos bastante experiencia también con otras bandas y va rápido. También la espina que se me ha quedado un poco clavada es que, si hubiéramos tenido más tiempo, hubiéramos hecho más temas, pero el tiempo se echaba encima y teníamos que poner una fecha si o si y no podíamos alargar.
Marc: Y como siempre prisas de última hora.
Pero lo bueno es que veo que seguís igual, irreverentes, metiendo caña al pop català, a Enderrock…
Ori: Hombre, este tiempo ha dado para pensar. (risas) ¿Llevas una camiseta de Poison Idea?
Sí, me molan mucho…
Ori: Yo tengo por aquí un disco suyo, nosotros tenemos influencias de Poison Idea, Discharge…
Bueno, más de NOFX o Rancid, ¿no?
Ori: Sí, de hecho, cuando empezamos, dijimos que teníamos que hacer un grupo así tipo Rancid, con canciones rápidas pero melódicas, de medio tiempo, algo así en catalán no hay nada, y tiramos por ahí. NOFX, Bad Religion, algo de Toy Dolls, depende de quien haga la canción, al final coges cosas de todo lo que escuchas.
En el nuevo disco tenéis la de “Pol·lució”, que es cañera…
Ori: Sí, lo que te decía, esa es tipo punk/crust cañero que también nos gusta, a mí me gusta mucho ese estilo, pero no para tener un grupo de ese estilo exclusivo, porque no sé, se me hace muy duro (risas).
En el nuevo disco, hay una canción llamada “Enderrock” en la que ponéis a caldo muchos grupos de pop-rock català, pero me sorprende encontrar allí en medio a Crim, grupo punk que a mí me gusta y… no sé, yo no los metería en el mismo saco, ¿no?
Ori: Eso fue idea de Marc (risas).
Marc: ¿Quieres la versión oficial para medios o la verdad? (risas) No, la verdad, nos llevamos muy bien, hemos tocados mucho juntos y nos conocemos desde hace muchos años y estamos siempre con las coñas, un día son ellos, otro nosotros y ahora les ha tocado a ellos (risas)
Ori: Son guiños para tomarles el pelo…
Marc: Sí, pero mola porque hay gente que se lo cree de verdad, creen que no los tragamos (risas)
Y en el cartel del concierto sale como si Enderrock fuera un patrocinador (risas)
Ori: No han dicho nada de eso, ¿no? (risas) No sé si se puede hacer eso (risas).
Marc: Yo les escribí para hacer promoción del disco y no han contestado, no sé, igual no les ha llegado o no lo han visto. (risas)
Yo hice una búsqueda rápida en su web y salís en un par de pequeños artículos con el EP de Només el punk em fa feliç.
Marc: De hecho, nos nominaron como mejor videoclip de esa canción y nos invitaron a la Gala Enderrock del 2016 y digamos que, no quedaron muy contentos con nosotros en la gala.
Ori: A ver, hay que decirlo todo, el videoclip se hizo para entrar en el rollo este y funcionó, no sé si por la vestimenta del videoclip, pero la cuestión es que entramos y nos nominaron. Y dijimos, ¿qué hacemos, vamos o no vamos? Pues ya que hemos llegado hasta aquí, vamos.
Hombre, ya que habías llegado pues vais, claro…
Ori: Y qué pasó, que había barra libre y nos íbamos encontrando personajes del panorama catalán (risas) pero bueno, hay anécdotas…
Cuenta, cuenta… (risas)
Ori: Pues el cantante de La Pegatina me empujó.
¿Ah, si? ¿Y eso?
Ori: Bueno, yo iba un poco con el puntillo y le dije: «¡La Pegatina tortura y asesina!» (risas) y no se lo tomó bien, total era una broma. El problema es que todos estos grupos se creen intocables, no aceptan una crítica, no sé, si eres un grupo conocido que haces una música que no te crees ni tú, porque ellos de rumberos tienen lo que yo de sardanista, están haciendo esta música para ganar dinero, que no son ni El Peret ni los gitanos de Perpiñán.
Marc: El problema es que está todo muy endulzado.
Ori: Si alguien te hace una broma, pues la aceptas, igual que si nos las hacen de nosotros las aceptamos.
Y la escena punk catalana, ¿cómo la veis? Porque ahora hay muchos grupos que cantan en catalán.
Marc: Realmente, ahora hay mucho movimiento, hay muchas cosas interesantes que se están haciendo, pero a veces lo único que encuentro que falta es más público. Porque es una cosa que ha pasado siempre, sí que hay gente que va a los conciertos, pero depende del día.
Ori: Tampoco hay mucha promoción, la hacemos toda casi nosotros mismos, las promotoras son pequeñas, todo es muy familiar y llega donde llega. Pero es verdad, de un tiempo a esta parte se ha notado un aumento del punk o hardcore cantado en catalán, porque a la que se rompió el tabú de que cantar en catalán era más fino, pues salieron grupos. Están los propios Crim, nosotros y muchos más. De hecho, no hemos inventado nada, ya había grupos antes, a lo mejor más encasillados en el movimiento independentista…
Marc: Eran grupos más políticos
Ori: Sí, estaban Revolta 21, Inadaptats, Opció K95 y más, pero grupos que no fueran tan políticos, que hablaran del día a día, no había y ahora hasta grupos que nunca hubieras imaginado que harían canciones en catalán, lo están haciendo, incluso por cada tres que hacen en castellano, hacen una en catalán.
A lo mejor tendríamos que montar un Enderrock pero de punk y hardcore que hicieran promoción de estos estilos. (risas)
Marc: Un Enderrock de verdad, ¿no? Porque lo de rock allí ya no está.
Ori: La palabra «rock» en esa revista ya no tiene sentido.
Bueno, igual que el actual Canet Rock, ¿qué tiene de rock?
Ori: La palabra «rock» ha perdido el sentido y yo estoy muy a favor del verdadero rock, pero Enderrock, Canet Rock no son rock, yo he mamado desde pequeño el rock gracias a mis padres y esto no lo es.
Cambiando de tema. ¿Miquel Àngel, que tal está? ¿Está vivo? (risas)
Marc: Pues vendrá al concierto, sí, sí…
No puede ser, ¿pero no será el mismo cuscús supongo?
Marc: Sí, es el mismo.
No puede ser…
Ori: Sí, nació en el 2015 creo.
Marc: Sí, 2015, ahora en octubre cumplirá siete años y es el mismo cuscús fosilizado con sus tenedores y todo, ha ido perdiendo su material biológico, pero sigue ahí.
Ori: Han nacido cosas nuevas.
Sí, debe haber vida propia (risas).
Ori: Mola, porque nunca nadie nos había preguntado por el tema (risas).
Marc: Sí, es verdad, mola, mola (risas).
Ori: Pero una cosa, poca broma que esto trajo problemas, había al principio una de bichos y moscas y de todo (risas).
Marc: Yo, lo único que sé es que el de Toy Dolls tiene una foto con él, el Juantxo Skalari, el de Bad Religion y más tienen foto con él (risas).
Qué fuerte (risas)…
Ori: Lo teníamos al principio en el local donde ensayábamos en una ventana que cerrabas y se quedaba fuera, pero el del local nos dijo: «¿Esto qué es?» (risas).
Marc: Bueno, expliquemos bien la historia de Miquel Àngel. En el 2015, hicimos una gira por Francia y la primera noche tocamos en Besiers, en un centro social okupado o algo así y les dijimos que como nosotros todavía teníamos mucho recorrido que hacer, tocaríamos y seguiríamos la ruta. La gente de allí, super maja, nos dijo que no sufriéramos que nos darían comida para el camino y vino una chica con una olla llena de cuscús. Nosotros no sabíamos qué hacer y pensamos bueno, esto a la que estemos en ruta, lo tiramos por la ventana de la furgoneta (risas).
Ori: Pero algunos cenaron de la olla, llevaba cordero o no sé qué, yo no comí.
Marc: Yo tampoco lo probé (risas).
Ori: Pero dijimos esto, o salta por la ventana o se queda aquí con nosotros para siempre… y se quedó.
Pero, ¿dónde lo guardabais?
Marc: Estuvo en casa del bajista, en mi casa, ha dado muchas vueltas.
Ori: Ha viajado mucho, tiene un perfil de Facebook y todo, incluso etiquetamos a la chica que nos lo dio, aunque no sabemos si se ha enterado de todo esto (risas).
Es difícil de explicar todo esto (risas). ¿Y seguiréis con la tradición de romper CD’s de pop en los conciertos?
Marc: Sí, sí, el Espatagó es una tradición que hay que hacer y fomentar, es liberador y es una critica a la industria musical catalana y lo seguiremos haciendo.
Y de conciertos, aparte del de presentación el viernes 13 y el Barna’n’Roll, ¿tenéis algo más cerrado?
Marc: Sí, haremos pocos conciertos este año y no sé si el que viene haremos algo, tenemos uno en Terrassa, un festival muy próximo en septiembre, alguna fiesta mayor en Girona e intentaremos hacer un concierto mínimo por provincia.
¿Y esta vuelta es temporal o volvéis para quedaros?
Ori: Tenemos que acabar de hablarlo, pero en principio es temporal, este ritmo no lo aguantamos ya (risas). Agradecemos también mucho los emails que nos envían para tocar en varios sitios, pero no podemos, aunque siempre nos ha gustado tocar por todas partes, ahora haremos -de momento- los que tenemos.
Marc: Sí, tenemos unos seis conciertos programados y el año que viene ya veremos, así que la gente ha de venir a vernos como si fuera la ultima vez que tocamos porque podría ser verdad (risas).
Ori: Es que es así, nunca sabes cuál será el ultimo día de tu vida, ¿sabes? (muchas risas)
Y lo de las cervezas de Anti-Patiks ¿Cómo es eso?
Marc: Eso es un colega que venía mucho a nuestros conciertos que empezó a hacer cerveza artesanal y le puso el nombre (The Anti-Patiks Cervesa Artesana), nos preguntó y le dijimos que sí, mientras nos trajera birra (risas) y ahora tiene más tipos, una de Batec, otra de Código Neurótico…
Ori: La Stroh BarleyWine, que era una banda donde tocábamos yo y él. Ha hecho varias y están buenas y no tiene nada que envidiar a otras cervezas artesanales conocidas.
¿Algo más que añadir, algo que queráis comentar para acabar?
Marc: Pues que gracias por el interés y un poco que se demuestre que hay escena y que haya una comunidad, que se promocionen las cosas y se dé soporte, hay que seguir.
Ori: Y que vengan a los bolos, que vengan que estamos encantados de saludar a todo el mundo y apetece reencontrarte con todo el mundo después de la pausa, la pandemia y todas estas historias.
La gente tiene ganas después de la pandemia, hay saturación de conciertos. Pero mejor que sobre que falte.
Ori: Ah, una cosa quería decir, que hemos hecho CD’s porque no hemos podido hacer vinilos por culpa de la guerra de Ucrania. (risas) Putin no nos ha ayudado, el vinilo está viniendo, pero hay mucho retraso. La fabrica de vinilos está en Mariúpol (risas) y está todo parado.
Marc: Yo creo que para septiembre llegará el vinilo y haremos también presentación, todo esto editado por Tropical Riot Records, siempre apoyando al punk rock.
¡Pues muchas gracias por todo!
Ex bajista, ex cantante (más que cantar gritaba), fotógrafo apasionado, adicto a la música. Rock en la sangre desde que nací, amante del metal desde que escuche Barón Rojo en el 84/85, loco por el thrash desde que escuche a Slayer con 13 años y loco por el punk y el hardcore y de esa energía brutal que desprende en directo. Fotógrafo y redactor (a veces) en Science of Noise